Μετά τη διεθνή κατακραυγή: Ο Μητσοτάκης δίνει… pass διακοπών στη Ρόδο στους τουρίστες που έφυγαν λόγω πυρκαγιάς!

ογική… pass και για τον τουρισμό από το εξωτερικό. Δωρεάν διακοπές μιας εβδομάδας στη Ρόδο, σε περίοδο χαμηλής ζήτησης, θα προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση σε όσους τουρίστες αναγκάστηκαν να διακόψουν τις διακοπές τους λόγω των πυρκαγιών, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προφανώς μετά την κατακραυγή από τα διεθνή ΜΜΕ.

Σε συνέντευξή του στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό ITV, και στην εκπομπή «Good Morning Britain», ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασίες με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο» για όλους όσοι τις έχασαν λόγω των πυρκαγιών.

Και επειδή για όλα φταίει η κλιματική αλλαγή, πρόσθεσε: «Πάντα είχαμε φωτιές, αλλά αυτό που έχει αλλάξει λόγω της κλιματικής κρίσης είναι η έντασή τους». Υποστήριξε ότι η καταστροφική πυρκαγιά επηρέασε το 1/5 του νησιού, αλλά τώρα η Ρόδος έχει επιστρέψει στην κανονικότητά της και πως η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα.

Οπότε, η πολιτική της κυβέρνησης και έναντι των ξένων επισκεπτών, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, είναι «να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι». Να τους θυμίσουμε πάντως ότι εκείνοι δεν θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές… Εκτός αν θεωρούν ότι έτσι θα διαφημίσουν τουριστικά τη χώρα, στην οποία δεν υπάρχει καμία πρόληψη για τις πυρκαγιές, μόνη τακτική αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών είναι το 112 και το «πάμε κι όπου βγει».

Ωραία ιδέα, μπράβο.

ΣΥΡΙΖΑ: Προχειρότητα και επικοινωνία

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέργιος Καλπάκης, τον κατηγόρησε ότι επιμένει να αντιμετωπίζει την τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές αποκλειστικά με επικοινωνιακούς όρους και πως οι πυρκαγιές «δεν αντιμετωπίζονται με προχειρότητα. Ούτε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών μπορεί να αποκατασταθεί με εκ των υστέρων επικοινωνιακή διαχείριση». 

Σημειώνει δε ότι «χρειάζεται σοβαρό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση. Σχέδιο που η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεδειγμένα δεν έχει, αφού έχει αποτύχει ακόμη και να αξιοποιήσει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Πολιτική Προστασία». 

«Προχειρότητα και επικοινωνία το σχέδιο Μητσοτάκη απέναντι στις πυρκαγιές»

Δήλωση του Στέργιου Καλπάκη, Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να αντιμετωπίζει την τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές αποκλειστικά με επικοινωνιακούς όρους. 

Υποτιμώντας το μέγεθος της περιβαλλοντικής και οικονομικής καταστροφής στη Ρόδο, ανέφερε ως θετικό στοιχείο ότι επηρεάστηκε λιγότερο από το 15% της έκτασης του νησιού. Ευτυχώς που δεν μας είπε, όπως ο κ. Συνολάκης, ότι δεν είναι πολλά τα 500.000 καμένα στρέμματα. 

Νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα επουλώσει το πλήγμα που έχει υποστεί η εικόνα του ελληνικού Τουρισμού υποσχόμενος μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές σε όσους τις έχασαν λόγω της πυρκαγιάς.

Οι πυρκαγιές, όμως, δεν αντιμετωπίζονται με προχειρότητα. Ούτε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών μπορεί να αποκατασταθεί με εκ των υστέρων επικοινωνιακή διαχείριση. 

Χρειάζεται σοβαρό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση. Σχέδιο που η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεδειγμένα δεν έχει, αφού έχει αποτύχει ακόμη και να αξιοποιήσει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Πολιτική Προστασία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί